Címlap » Blog » Wildlife Photographer of the Year 2010

Wildlife Photographer of the Year 2010

2011 május 18 - augusztus 22.

A világ legizgalmasabb természetfotói ismét a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A 2010-es verseny győztes képeiből összeállított 100 fotót felvonultató kiállítás hagyományosan a Londoni Természettudományi Múzeumban látható először, majd világ körüli turnéra indul. A 2010-es év magyar szempontból kiemelkedő szenzációt hozott. Egy magyar természetfotós, Máté Bence kollekciójával megnyerte a legjobb 26 év alatti fotósnak kiírt Eric Hosking díjat. A levélnyíró hangyákat ábrázoló képével Az év természetfotósa címet is elnyerte.

A kiállítás belépődíja:

Felnőtt: 1 200 Ft; Diák, nyugdíjas: 600 Ft ; 6 év alatt és 70 év fölött a belépés ingyenes.

A Magyar Természettudományi Múzeum 2004. óta fogadja szinte minden évben a kiállítást, melynek célja a természet megismerésének és felfedezésének elősegítése, és a környezettudatos szemléletmód propagálása.

A BBC Wildlife Magazin és a londoni Natural History Museum közös rendezésében megvalósuló kiállítás 40 évet meghaladó múltra tekint vissza, és talán joggal mondhatjuk, hogy a világ legnépszerűbb természetfotós megmérettetésévé vált az elmúlt évek során. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy míg 1964-ben az akkor még Animals névre keresztelt magazin által meghirdetett versenyre mindössze hatszáz kép érkezett a madarak, emlősök, és egyéb állatok kategóriában, 2010-ben már, mint a világ egyik legismertebb természetfotós versenyére a Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year megmérettetésre a világ több mint 90 országából 40 ezernél több képet neveztek amatőr és profi fotósok.

A kiállításhoz Máté Bence a magyar győztes szatellitkiállítása is kapcsolódik.

Forrás: Magyar Természettudományi Múzeum

Magyar Természettudományi Múzeum
1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

 

Megjelenés: 2011. június 01. 08:00 | Szerző: Csoki

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem