Címlap » Blog » Újra világvége

Újra világvége

Úgy gondoljuk, hogy az idei év legnagyobb beharangozott eseménye a december 21-ére meghirdetett világvége. Mint már túlélésben jártas armageddon résztvevők (Ne feledjük például az Ítélet Napját 1997. augusztus 29-én), kötelességünknek éreztük, hogy megpróbáljunk valamit megörökíteni, az esetleges túlélők számára. Nyakunkba véve fényképezőinket, nekivágtunk Budapest utcáinak.

Korán elindultunk, nehogy lemaradjunk az eseményekről. Az átfogóbb tájékoztatás érdekében Gábor a budai oldalt járta, ahonnan jobb rálátás nyílik a városra, míg én a pesti oldalon vártam az esemény bekövetkeztét.

A reggeli órákban, hirtelen hatalmas radioaktív sugárzás érte el városunkat. A sugárzás mértéke akkora volt, hogy az égbolt oly színekben „pompázott”, mintha lángra gyúlt volna. Sok ember az utcákon mozdulatlanul emelte tekintetét az égbolt felé, mások fejvesztve menekültek védelmet keresve. Gáborral mobil telefonon tartottuk a kapcsolatot. Az utolsó amit még a telefonban hallottam, hogy „Sikerült lefényképezni a város…”, majd megszakadt a vonal. A sugárzás teljesen megbénította az elektromos, és kommunikációs rendszereket.

világvége

Radioaktív sugárzás Budapest felett.

Két órát bolyongtam a helyenként holttestekkel borított, néhol kietlen utcákon. A sugárzás alább hagyott, de ( talán a sugárzás miatt ) hatalmas vihar támadt. Az özönvíz méretű esőzés, valamint a hirtelen megáradó Duna hatására, a város utcáit hamar ellepte a víz. A hurrikán erejű szél hatalmas hullámokat korbácsolt, melyek az épületek fölé tornyosulva, óriási robajjal rombolták le a házakat. Megpróbáltam menekülőre venni a dolgot, de a Szent István Bazilikánál lecsapó hullámok elértek. Utolsó lélekjelenlétemmel, még készítettem róla egy képet. A többi néma csend.

Szent István Bazilika

Szent István Bazilikát elérik a hullámok

Talán így történtek volna az események, talán más forgatókönyv szerint, ha idén megint nem maradt volna el egy világvége. Így azonban tovább üzemeltethetjük oldalunkat és készíthetünk még az eddigieknél is jobb képeket.

 

Megjelenés: 2012. december 21. 00:00 | Szerző: Csoki

Kategória: Pár mondatban

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem