Címlap » Blog » Új tulajdonosnál a Pentax

Új tulajdonosnál a Pentax

A cím csalóka, nem a K200D-met adtam el, attól nem válnék meg semmi pénzért bár egy K-5-re becserélném, hanem kedvenc márkám jár ismét kézről kézre, most éppen a Ricoh vásárolta meg az eddigi tulajdonos Hoya Corporation-től.

A Hoya Corporation weboldalán megjelent tájékoztató (.pdf) szerint a Ricoh 2011. július 1-vel megállapodott a Hoya Corporation-el, miszerint 124 millió dollárért (gyakorlatilag gombokért, bár nem vagyok közgazdász) felvásárolja a Hoya tulajdonában lévő Pentax képalkotással foglalkozó üzletágát (Pentax Imaging) annak gyártókapacitásával együtt. Az idén októberre időzített eladást követően a Pentax egyéb profiljai (orvosi műszerek stb.) a Hoya tulajdonában maradnak. A Ricoh az üzlet kapcsán főként a kisméretű és cserélhető objektíves kamerák piacán szeretné erősíteni pozícióját, míg a Hoya nyilván szabadulni kíván a feleslegtől. A Hoya 2008. március 31. óta birtokolta a Pentaxot.

Mit várnék ettől? Működő hazai márkaképviseletet, normális szervízhátteret és nem lenne baj ha folytatódna a K200D váz, vagy az smc DA 35mm F2.4 AL objektív által lefektetett visszafogott áron jó minőség irány. Vagy féláron a K-5-öt.

De legalább a név maradjon meg és a K bajonettes DSLR, én már annak is örülnék.

 

Megjelenés: 2011. július 01. 16:00 | Szerző: GYGabor

Kategória: Pár mondatban

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem