Címlap » Blog » Scott Kelby - A Digitális fotós könyv

Scott Kelby - A Digitális fotós könyv

Szombaton akadt kezembe, e (így utólag nagyszerűnek tartott) könyv. Bár Gábor barátom biztosított olvasnivalót számomra, ha nagyon nem tudnék mit kezdeni magammal esős napokon, mikor a felszerelés biztonsága érdekében, és egészségem megóvása miatt, ki sem tenném lábam a lakásból, valahogy mégis ennek a könyvnek álltam neki.

digitaliskonyvScott Kelby így mutatja be könyvének lényegét:
"Ha mi együtt fotózni mennénk, és megkérdeznéd, hogy "Te, hogyan kapjam le ezt a virágot úgy, hogy éles legyen?", nem kezdenék el fényképész leckéket tartani Neked. Egyszerűen azt mondanám, hogy "Rakd fel a zoom objektívet, állítsd a blendét f/2.8-ra, fókuszálj a virágra, és kattints." Erről szól a könyv: mi ketten fotózni megyünk, válaszolok a kérdésekre, tanácsokat adok, és megosztom az általam ismert titkokat, ahogy egy barátommal tenném - a technikai magyarázat és a fotós szakzsargon nélkül."

Már az első oldalak elolvasását követően tudtam, hogy ez tényleg valami más, mint az eddig olvasott könyvek. Könnyed, humoros olvasmány (nem egyszer hangossan nevettem fel olvasás közben), és a szakszövegek amennyire csak lehet , mellőzve vannak. Ez a könyv arról szól, hogy melyik gombot kell megnyomni, milyen beállítást, mikor kell használni, jobb, élesebb, színesebb, professzionálisabb fotók elkészítéséhez. Minden oldalon találunk valami hasznos tippet, amivel jobbá tehetjük képeinket.

A könyv inkább a hogyan, mint a miért kérdésre adja meg a választ, és azt gondolom a kezdőknek ez nagy segítség. A részemről szívesen ajánlom mindenkinek az elolvasását. Talán segít abban, hogy az oldalra is jobb képeket tölthessek fel.

A könyvnek van második, harmadik része is, most azokkal fogom folytatni „tanulmányaimat”, reménykedve abban, hogy az első könyv hagyományait folytatva íródtak ezek is.

 

Megjelenés: 2012. január 09. 08:00 | Szerző: Csoki

Kategória: Könyvespolc

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem