Címlap » Blog » Ragadós a Pentax példája

Ragadós a Pentax példája

A Nikon a piacon elsőként egy színes modellel bővíti digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek termékcsaládját. A népszerű digitális tükörreflexes D3100 modell szeptember 22-től egész Európában kapható lesz.

A D3100 a Nikon népszerű belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgépe. Nikon D3100 vörösbenA termékcsalád új tagja ugyanúgy 14,2 megapixellel, Útmutató móddal, full HD videofelvétellel és Élő nézet móddal rendelkezik, akárcsak az eredeti D3100 modell. Az élénk vörös színű modell bevezetése azonban még vonzóbbá teszi majd ezt a fényképezőgépet a kezdő felhasználók, a családok és a fiatalok számára.

Ez a fényképezőgép eddig is rendkívül népszerű volt azok körében, akik számára új a digitális tükörreflexes fotózás világa, különös tekintettel azokra, akik szeretnék tökéletes minőségben megörökíteni a jelentős pillanatokat, de nem kívánnak a beállításokkal vesződni. Különösen kedvelt ez a modell a családok körében, mivel a fényképezőgép segítségével könnyedén meg lehet örökíteni a legfontosabb pillanatokat, gyönyörű fényképek és full HD videók formájában.

A vörös színű D3100 modell Európa-szerte forgalomba kerül szeptember 22-én.

Forrás: Nikon

Eddig a hivatalos bejelentés. Most pedig anélkül, hogy célom lenne bárkinek is megsérteni az esetlegesen a márkához fűződő lojalitása által táplált lelki érzékenységét, Must have a Pentax :)nem állom meg, hogy ne boncolgassam egy kicsit ezt a hírt. Nem tudok elsiklani az első mondatban belengetett "a piacon elsőként" szófordulat felett, ez ugyanis nem igaz. Így egyszerűen. A Pentax lassan már külön iparágat alapít a színes DSLR-re, valami beszívott dizájnerük ontja magából a szebbnél szebb darabokat, de marha jó cuccot tolhat, mert tegyük a szívünkre a kezünket, hol van ez a fantáziátlan gagyi gyöngyházvörös ehhez a jobb oldalon látható "szépséghez" képest. (Azért aki eddig nem tette meg az gondoljon ide egy birodalmi méretű smiley-t.)

Ha pedig ez az európai szemnek teljességgel értelmezhetetlen, ám japánPentax vizuálterror viszonylatban nyilván rendkívül vonzó modell valamilyen érthetetlen okból kifolyólag nem ösztönözne arra, hogy ordítva rohanjunk kedvenc fotósboltunkba megküzdeni az utolsó példányokért, igazán van lehetőség hasonlóan bazári színösszeállításokból válogatni (a piacon elsőként ugye...). Ha ilyen kis méretben nem okozna kellő traumát a szivárványos termékbemutató, a képre kattintva megnézhető kicsivel nagyobb méretben is, akinek éppen az hiányzik. De ne érjük be ennyivel, hiszen a Pentax megfontolt üzletpolitikája révén a színek kavalkádja a K-x és K-r modellek esetében egyaránt rendelkezésre áll, és még nem is tértünk ki a számtalan speciális limitált színösszeállításra és tematikus kiadásra. Mondjuk ha már a Pentax K5 Limited Silverszínekkel játszunk okkal feltételezhetjük, hogy az elképesztően színes termékskálát műanyagba álmodó junkie mellett néha mást is a tervezőasztalhoz engednek Asahi úr műhelyében, erre utal a K5 Limited Silver ami azért kéne, kár, hogy csak 1500 darabot gyártottak belőle.

Nem állítom, hogy a Pentax előtt nem hozott ki senki mondjuk valami limitált szériás színes DSLR-t, mert nem néztem utána, sőt lehetett az akár a Nikon is, de hogy nem a D3100 az úttörő ebben a szakmában az biztos. Az pedig külön élvezet, ahogy megmagyarázzák, hogy erre a Veres Edition-re miért volt szükség. Persze az okfejtés logikus, de minek.

 

Megjelenés: 2011. szeptember 18. 08:00 | Szerző: GYGabor

Kategória: Fotós kellékek, kiegészítők, Pár mondatban

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem