Címlap » Blog » Megdöbbentő áremelkedés vagy mi?

Megdöbbentő áremelkedés vagy mi?

A fotós üzletek online árlistáit böngészve (igen, én is szoktam álmodozni) a napokban valami elképesztő felfedezést tettem.

Szokás szerint objektíveket nézegettem a hazai boltok kínálatában, hiszen már régóta előjegyzésbe vettem beszerzés céljából egy smc PENTAX DA 16-45mm F4.0 ED AL zoomot, csak sosincs "időm" megvenni (fedezet hiányában). Jó ideje nézegetem már, az ára üzlettől függően elég stabilan 69.900,-Ft. és 79.900,-Ft. között van. Sajnos használtan is tartja az árát, bár ha meglesz ennek csak örülni fogok. A "zöldblendés" boltban, ahol egy kicsit drágábbak szoktak lenni a többieknél, eddig olyan 85.000,-ft. körül volt kapható, raktárról.

Erre ma mit látok? Az obi csak egyedi rendelésre kapható, ára: 144.900,-Ft!!! Ezzel drágább lett mint az smc DA 17-70 F4.0 AL (IF) SDM, pedig az a jobb átfogáson kívül az SDM motoros fókuszálást is nyújtja. Komolyan nem tudok elképzelni olyan körülményt, ami ezt indokolná. Jöhetnénk itt ugyan a földrengéssel meg a szökőárral, de a Pentax gyártósora tudtommal Vietnámban van. Az összeszerelés biztos ott folyik, amit az "Assembled in Vietnam" felirat támaszt alá, mondjuk azt nem tudom, hogy a lencséket is ott gyártják-e.

Nyilván a dolognak semmi köze nincs (legalábbis nagyon remélem) a Pentax Imaging Systems felvásárlásához, bár már csak maga a gondolat is kellően felborzolta a kedélyállapotomat. A továbbiakban még jobban figyelemmel kísérem az árak alakulását, kíváncsi vagyok.

 

Megjelenés: 2011. július 02. 08:00 | Szerző: GYGabor

Kategória: Pár mondatban

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem