Címlap » Blog » Már megint virágok

Már megint virágok

Az év első fele jó sűrűre sikeredett és ennek közvetlenül a fotózás, míg közvetetten az oldal frissítése (helyesebben nem frissítése) látta kárát. Ezért amint volt rá lehetőségem kerestem valami közeli célpontot ahol lőhetek néhány fotót. Ekkora szünet után akár bármiről.

Mivel az égbolt bánatosan egynemű szürkére vette a figurát, táj- vagy városképekkel Vizililiomnem nagyon láttam értelmét szórakozni, inkább úgy gondoltam megpróbálok előnyt kovácsolni (már amennyire én képes lennék rá) ebből az egész eget beborító természetes softbox által lággyá tett megvilágításból és keresek valami ehhez illő témát. Hogy minél többet hozhassak ki ebből a kicsit több mint két és fél szabad órából, valami közeli és holtbiztos célpontot kellett keresnem, ezért a Margitsziget felé vettem az irányt. Borongós hétköznap reggel lévén nem fenyegetett túl nagy tömeg, ráadásul előző hétvégén jártam arra, tudtam, hogy nyílik a vizililom, így legjobb esélyem nyílt arra, hogy idén a korábbi bejegyzéseim (itt és itt) fényében végképp dísznövénykertészetté alakítsam az oldalunkat. Remélem Csoki még nem neheztel emiatt, bár magam már kissé soknak tartom ezt a virágpiaci hangulatot.

Hogy minden beférjen a táskámba elindulás előtt kicsit "racionalizáltam" a tatyó tartalmát, általában ez később a helyszínen katasztrofális következményekkel és sűrű szitkozódásokkal szokott járni, mivel többnyire azt veszem ki az utolsó pillanatban ami aztán a legjobban kellene. Most nem vittem magammal a 18-55-ös obit (ami bizony kellett volna), viszont elraktam a borult idő miatt eléggé indokolatlan polárszűrőt (ami meg mégis jól jött mert később kisütött a nap és így elég hasznosnak bizonyult a vízfelszín zavaró tükröződéseinek eltüntetésében). Bár rögtön indulás után szakadni kezdett az eső nem fordultam vissza és ezt jól is tettem. Mire kiértem nagyjából elállt és a virágszirmokon összegyűlt esőcseppek remek lehetőséget jelentettek csodás képek készítésére. Igen kár, hogy ezt szokás szerint megint nem sikerült kiaknáznom.

Összességében azért szerencsésen alakult és kellemes kikapcsolódást jelentett ez a pár óra, a virágok szépek voltak, találkoztam egy fenyegető pillantású félelmetes teknőssel és egy meglehetősen együttműködő zengőléggyel is. Ő ráadásul végre kellően autofókusz-kompatibilisnek is bizonyult a K200D számára amin eléggé meglepődtem, hiszen az ilyen repülő rovaros helyzetekben gépem sokkal szívesebben fókuszál inkább bármi másra. Nyilván ebben sokat segített az alany viszonylag kiszámítható mozgása és erősen kontrasztos sárga fekete csíkozású potroha is.

Íme néhány kép, kattintásra kicsit nagyobb méretben is:

Vizililiom Vizililiom Ez egész jó lett pedig én csináltam Végre jó helyre ment a fókusz... majdnem Nagyon elfoglalt zengőlégy
Teknős és az ő nyakonváglak tekintete Margitszigeti hangulat Vizililiom Vizililiom Vizililiom
 

Megjelenés: 2012. július 22. 17:50 | Szerző: GYGabor

Kategória: Képes krónika, Pár mondatban

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem