Címlap » Blog » Kata DR-467 fotós hátizsák

Kata DR-467 fotós hátizsák

Fotós kellékek, kiegészítők kategóriában, engedjétek meg, hogy elsőként egy fotós hátizsákról írjak.
Ennek egyszerűen csak annyi az oka, hogy nekem is ilyen van, és ha valaki éppen vásárlás előtt áll, kellőképpen megerősíthessem döntését, vagy jól elriaszthassam attól, hogy ezen modellt válassza. Éppen ezért hangsúlyoznám, hogy ezen írás eléggé szubjektív lesz, hiszen csak akkor nem használom, ha éppen nem tartok valamerre.

DR-467Mikor fényképzőgépet váltottam, rádöbbentem, hogy a nagyobb fizikai méretekkel megalkotott DMC-FZ50 nem fog elférni abban a tokban, melyet még az S5700 -hoz használtam. Ekkor mint egy szikra hasított belém a felismerés, hogy kénytelen leszek beruházni valami tároló, hordozó eszközbe. Erre azért volt szükség, hogy mozgáskoordinációs hibából kifolyólag ne okozzak sérülést a berendezésben, másrészt megkönnyítse logisztikai feladataim elvégzését. Az előző tok számomra nyilvánvalóvá vált hátrányainak kiküszöbölése érdekében elhatároztam, hogy egy hátizsákra fogok pénz áldozni. Tettem ezt azért is, hiszen a hétköznapjaim során is mindenhova hátizsákot cipeltem.

Gyorsan átfutottam, hogy mik a terveim a későbbiekre, mert ha már vásárolok, akkor szeretnék olyan terméket választani ami esetleges felszerelés fejlesztés esetén is használható marad. Tudtam, hogy minimum egy külső vaku és egy makróelőtét beszerzését szeretném, és hogy ezeket is el tudjam helyezni benne. Valamint ha egyszer DSLR -re váltok még beletudjak tenni legalább két objektívet. Esetleg egy szendvics, esőkabát a sétákra, vagy egy ételhordó doboz, ha munkába megyek. Vagy netán a laptopom, mikor lemegyünk a telekre.

Nagyjából ezen irányelvek mentén keresgéltem az interneten, majd később a boltokban. Minden jelöltet alaposan szemügyre vettem, felpróbáltam, és megpróbáltam elképzelni, hogy egy kirándulás, városnézés, illetve közlekedés alkalmával, mennyire tudnám praktikusan használni. Végül a címben szereplő DR-467 névre keresztelt KATA márkanévvel fémjelzett hátizsák mellett döntöttem. Rengeteg helyen olvasható a táskáról technikai leírás, ezért ezeket nem is kívánom most felsorolni, viszont a használat során kialakult tapasztalatokat megosztanám veletek.

kataA táska külső anyaga közepesen víz, por és szennyeződés álló. Kisebb eső esetén jól védi a cuccaimat, sehol nem tapasztaltam, hogy átnyirkosodott, beázott volna. Nagyobb esőre a cég biztosít egy esővédő huzatot a táskára, ezt azonban még nem teszteltem. Részint, mert nem volt kedvem elázni, másrészt bevallom nem mertem a zuhanyzóban kipróbálni. A huzatnak egy hátrányát tapasztaltam mikor száraz állapotban feltettem, hogy a vállpánt miatt helyenként fedetlenül maradt a laptop elhelyezésére szolgáló rekesz cipzárja.

A táska alsó harmadában kialakított „párnázott” rekeszek tépőzáras kialakításának köszönhetően elég jól alakíthatóak. A tartó kompletten kivehető, így ha nem kívánjuk felszerelésünket magunkkal vinni, egy jól használható helyet kapunk melybe ugyan úgy pakolhatunk, mint bármelyik más hátizsákba.

A felső rész elég tágas, leírások alapján 7-8 literes. Ebben jól elfér akár egy pulcsi, esőkabát a sétákra, vagy egy átlagos ételhordó doboz, persze élére állítva, így levesek szállítására nem szívesen ajánlanám, de mondjuk egy milánói makaróni elszállítására az esetemben nagyon bevált. A hátsó falán kialakított zsebekben, tollat, iratokat, telefont, kiskanalat (A kislányom miatt szükséges.), vagy egyéb fotós kellékeket lehet tartani.

A hátsó tartóban jól elfér a laptopom. Az adatok szerint 15”-osra van méretezve és a 15,6”-os gépem valóban kényelmesen elfér benne. A szélesre nyitható megoldás miatt, a cipzár sem karcolja össze.

KATA DR-467Az elején kialakított szintén cipzáros zsebekbe egyéb kisebb, nagyobb dolgokat lehet eltenni. Én ezekben tartom a kiegészítőket, szűrők, kábelek, lakáskulcs, meg hasonló dolgok.

Amit még megemlítenék, hogy a fő tároló helyek dupla cipzárkocsival vannak ellátva, így bármely irányba zárhatóak, illetve nyithatóak. Persze mindig elfelejtem, hogy melyik oldalra is húztam éppen őket, így tuti ha ki akarom nyitni kereshetem, hogy honnan is kezdjem.

Végezetül még egy apróbb észrevételt tennék. Ha hirtelen kellene a gépet előkapni, nem biztos, hogy sikerülne. Fél vállra véve, és kinyitva az alsó tároló cipzárját, én egy kicsit szűknek találom a helyet a fényképező gyors előrántására, bár lehet, hogy csak az én kezem nagy és ezért nem sikerült.

Ezen pár szubjektív véleménnyel tudok hozzájárulni a vásárlási szándék eldöntéséhez.

Magam részéről nagyon szeretem, és úgy érzem jól tettem, hogy ezt a modellt választottam.

 

Megjelenés: 2011. május 19. 08:00 | Szerző: Csoki

Kategória: Fotós kellékek, kiegészítők

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem