Címlap » Blog » Horvátország képekben – fotópályázat

Horvátország képekben – fotópályázat

Forrás: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus

A pályázat célja, hogy a horvátországi utazás közben szerzett vizuális élményeket minél többen megörökítsék, és a zsűrizett pályamunkák minél szélesebb körben fotókiállítások keretében bemutatásra kerüljenek Magyarországon és Horvátországban egyaránt.

A fotók beküldésének határideje: 2012. február 28.

Belváros–Lipótváros Horvát Kisebbségi Önkormányzat 2012-re meghirdeti digitális fotópályázatát "Horvátország képekben" címmel.

A pályázat védnöke:
Horvát Köztársaság Budapesti Nagykövetsége

A fotópályázat támogatói:
Belváros-Lipótváros Önkormányzata;
Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus,
Horvát Idegenforgalmi Közösség;
Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége.

 

Azokat a felvételeket várjuk, amelyek az elmúlt öt esztendőben Horvátországban készültek. Ezekből – kellő mennyiség és minőség esetén vándorkiállításokat tervezünk Horvátországban és Magyarországon, illetve kellő támogatottság esetén fotóalbumot jelentetünk meg.

Részvételi feltételek
1. A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Részvételre biztatjuk azokat a turistákat is, akik horvátországi útjaik során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel.

2. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, városképek, makrofelvételek, hangulatképek stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy Horvátország mely pontján készültek.

3. Szerzőnként beküldhető maximum 10 digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen, terjedelme pedig ne haladja meg 2–3 MB-ot. Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A családnév előtt semmilyen más karakter ne szerepeljen, mert az lehetetlenné teszi az automatikus rendezést. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat.

4. A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni – minden képet külön csatolva mellékletként a horvatorszag2011@gmail.com Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

Egy küldemény terjedelme – a mellékletekkel együtt – ne legyen nagyobb, mint 15 MB. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők. Óriásleveleket, becsomagolt állományokat nem fogadunk.

5. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek korábbi pályázatokon, fotókiállításon díjat nem nyertek.

6. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük számítógéppel (2003-as Word-del kérjük kitölteni), amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással. A nevezési lap 2011. június 25-től letölthető a http://www.mmikl.hu valamint a http://www.erikanet.hu oldalról. A nevezési lap (a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, a családnév előtt semmilyen más karakter ne szerepeljen, mert az lehetetlenné teszi az automatikus rendezést.) aláírás nélkül is beküldhető, mert a képek beküldésével jelzi a pályázó, hogy elfogadja a pályázati feltételeinket.

7. A kiállításra kerülő képeket a Belváros–Lipótváros Horvát Kisebbségi Önkormányzat által felkért szakmai zsűri választja ki.

8. A kiállítás rendezője B–L. Horvát Kisebbségi Önkormányzat. A fotókiállítás megnyitójára és a pályadíjak átadására várhatóan 2012. június hó folyamán kerül sor. A pontos dátumot az érintett alkotókkal időben közöljük.

9. A pályázóknak nevezési díjat nem kell fizetni.

10. Díjazás: 1–5. díj: 5000–5000 Ft értékű fotóművészeti album és oklevél.
A különdíjak és egyéb díjazások a szponzorok és támogatók felajánlásainak függvénye.

Pályázati naptár:
A fotók beküldésének határideje: 2012. február 28.
Zsűrizés: 2012. március 14-ig.
Értesítés a zsűrizés eredményéről (kizárólag e-mailben), 2012. március 31-ig.
A fotókiállítás bemutatói Horvátországban és Magyarországon: 2012. június 1-jétől. A kiállítás helyszínéről és megnyitójának időpontjáról e-mailben küldünk tájékoztatást.
Mindazon fotókat, amelyek nem kerülnek be a kiállítás anyagába, Önkormányzatunk törli a rendszeréből.
A pályázati kiírás anyaga letölthető a http://www.mmikl.hu valamint a http://www.erikanet.hu honlapról.

További információ kérhető a B–L. Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnökétől:
Lukács Mária: horvatorszag2011@gmail.com

Forrás: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus

 

 

Megjelenés: 2011. november 10. 08:00 | Szerző: GYGabor

Kategória: Pályázatok

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem