Címlap » Blog » Hobbifotós szemmel: Budapest, Széchenyi-hegy, Normafa, János-hegy I.

Hobbifotós szemmel: Budapest, Széchenyi-hegy, Normafa, János-hegy I.

Jó ideje nem mozdultam ki otthonról, az állóképességem gyakorlatilag nulla. Illetve állni képes vagyok, na de ha meg kell mozdulni, esetleg erdőben, netalán hegynek fel... katasztrófa. Ezért, mintegy bemelegítésként a későbbiekre egy könnyű sétát terveztem a Széchenyi-hegy - Normafa - János-hegy útvonalon.

Nem bonyolítottam túl a kirándulást. A fogaskerekű végállomásától indultam, elsétáltam az Űttörővasút vagy Gyermekvasút (ahogy jobban tetszik, gondolom ez generációfüggő) állomása előtt, végig a Hegyhát úton. Kellemes tavaszi napsütésben élvezet volt nézni ahogy tavasszal ébredezik a természet.

Virág 1Virág 2Virág 3

A város

Megpróbáltam valamiféle közelfotókat készíteni a virágzó fákról, több de inkább kevesebb sikerrel. Csak úgy kézből, a tele 18mm-en, viszonylag szűk blende, semmi makróelőtét, fókuszgyűrű a legrövidebb végén, manuális fókusz.

A gépet finoman közelítettem a témához, liveview vagy törőékes mattüveg hiányában amikor csippant a fókuszvisszajelző lőttem egy sorozatot. Ez a módszer gondoltam, hogy nem a siker záloga, de aztán ezt be is bizonyítottam.

A Normafánál leültem egy időre, kivételes módon egészen tűrhetően lehetett látni a várost a párán és a szmogon keresztül. Mire a János-hegyi kilátó tetejére felértem valamelyest romlott a helyzet, ezen nem csodálkoztam, nekem onnan még sosem sikerült normális képeket csinálni sajnos.

A kilátóból lemászva ettem egy király sósperecet a Libegőnél, majd visszaindultam az autóhoz és más érdemleges már nem is történt, nem tévedtem el, nem kergettek meg a kutyák. Ez is igen ritka dolog.

A Normafánál

GPS koordináták (Normafa): É47.502881, K18.967563 (Ez a panoráma most nem forog, nem műszaki hibáról van szó, de a hátul lévő vendéglátóipari egység esztétikai szempontból annyira nem jelentős, bár a rétes az állat, én úgy hallottam. Legközelebb kipróbálom.)

 

Megjelenés: 2011. április 19. 08:00 | Szerző: GYGabor

Kategória: Fotós túrák, kalandok

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem