Címlap » Blog » Hobbifotós szemmel: Budapest, Hármashatár-hegy

Hobbifotós szemmel: Budapest, Hármashatár-hegy

Úgy gondoltam most már kissé átmozgattam magam az elmúlt egy-két hétben ezért kicsit (elég kicsit) távolabb merészkedek. Régen jártam már a Budai-hegység északkeleti részén emelkedő Hármashatár-hegyen (495m). Most úgy döntöttem, legyen.

Fenyőgyöngyéig gurultam a kocsival, majd mielőtt az étterem Széchenyi-hegy, János-hegyelőtti parkolóban letettem kirámoltam belőle mindent, nehogy más tegye meg amíg a hegyen vagyok, elvégre elég rossz híre van a parkolónak. A gurultam azért kicsit túlzás, bár ismerem a környéket, hiszen dolgoztam is errefelé régebben, a szinte elronthatatlan útvonal ellenére nekem mégis sikerült elkavarodni a Szépvölgyi útról még jóval a Pálvölgyi cseppkőbarlang elött, úgyhogy megint beiktattam egy kis kerülőt. Lesz-e valaha olyan, hogy nem?

Nagyon szép időt fogtam ki, szinte kánikulai meleg volt, pedig még csak május elején járunk. A minden motyómat készségesen elnyelő tatyómat magamra aggatva indultam el a zöld sáv jelzésen a csúcs felé. Égig érő faAz étterem mögötti elképesztő volumenű építkezés meglepett, ritkán látni igazi toronydarut erdőben, aztán rájöttem, hogy itthon már az a meglepő, ha valami Szép a kilátásnem meglepő így kellő rezignáltsággal tovább ballagtam.

A hegytetőre vezető úton nem is történt semmi különösebb, eszem inkább a haladáson és kevésbé a fotózáson járt. Magamhoz képest meglepő lendülettel gyűrtem le a métereket, majd a csúcs előtt, a horizontálisból vertikálisba váltó méterek (emelkedő) gyűrtek le engem nem kicsit. Erősen kapkodtam a levegőt mire felértem, szakadt a víz is rólam, de a hegytetőn kellemes szél hűsített, eszembe is jutott, hogy na most lehet, hogy beszedek egy tüdőgyuszit, de végül semmi bajom nem lett szerencsére.

A DunaMiután lehűltem előkerült a fényképezőgép, van innen mit fotózni, balra a főváros a Dunával, sajnos durván nappal szemben, ezt a kitobjektív ritkán tolerálja, ezesetben sem tette meg, így olyan pompás képek születtek, melyeken minden rajta van a normális kontrasztot kivéve. Szemben a Széchenyi-hegy, Megyeri hídJános-hegy, a bunkerek túloldaláról a város Árpád híd feletti része, háttérben a Megyeri híd, Dunakeszi, egyszóval a hegyről tényleg csodálatos kilátás nyílik minden irányba. Kicsit fotóztam virágokat is, meg mindenféle izgága rovarokat, de most nem sikerült túl jól (máskor sem szokott), úgyhogy inkább eltettem a cuccot és csak bámultam a panorámát, kifejezetten jól esett.

GPS koordináták: É47.555362, K18.997617

 

Megjelenés: 2011. május 10. 08:00 | Szerző: GYGabor

Kategória: Fotós túrák, kalandok

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem