Címlap » Blog » Gondolatok az állatkertből

Gondolatok az állatkertből

Szombaton nagyobbik lányommal kimentünk a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Már régóta szó volt róla, hogy kilátogatunk, így hát nem akartuk húzni tovább a dolgot, ki tudja milyen időjárást hoz a szeptember. Természetesen vittem fényképező gépet, mint szerintem mindenki aki arra jár, de nagy fotózásra nem készültem. Egyrészt egy ötéves gyerekkel nem is ezért megy ki az ember, másrészt hétköznap kevesebb a látogató, éppen ezért nyugodtabb körülmények között próbálkozhat az ember elkészíteni a „tökéletes” képet. Így hát nem is igen készítettem képeket, viszont séta közben érdekes volt megfigyelni mások hogyan „fotóznak”.

Rá, rá pillantva időnként a kezekben tartott fényképezőgépekre, mobiltelefonokra, szinte minden típus, és márka megtalálható amit a gyártók kínálnak. Optimista emberként jó volt látni ezt a sokszínűséget, mert arra engedett következtetni, hogy mégis csak tudatos vásárló közönség vagyunk, és azt vesszük meg ami számunkra a legideálisabb. (Egy fotó oktatás alkalmával voltak pesszimista gondolataim, mikor egy csoporttársunk kézben tartott egy tükrös gépes, és még arról sem volt fogalma, hogy is lehet átkapcsolni manuális módba.) Látszólag mindenki elégedett volt, hogy megörökítheti kedvenceit, csinálhat képeket a családról a fotóalbumba. Külső szemlélőként, és egy picit hobbifotós szemmel figyelgetve másokat, érdekes tapasztalatokra lehet szert tenni egy ilyen séta alkalmával.

Láttam a lelkes apukákat, anyukákat, kik próbálták lefényképezni talán a gyereknek a kedvencét, miközben a „kis megrendelő” húzta, cibálta őket üvöltve, hogy menjenek tovább. Megfigyelhettem egyesek miként próbálnak másokat arrébb szorítani, persze mind ezt diszkréten, hogy lencsevégre kaphassák a kiszemelt „prédát”. Voltak akik egy kis kompakt géppel próbáltak lefényképezni piszkos, tükröződő üveg mögött bemutatott állatokat, és olyanok is akadtak, akik kíméletlenül szembevakuzták a gyanútlan „áldozatot”.

A nagy meleg is inkább a látogatóknak kedvez, mintsem az állatoknak. Sokak a meleg miatt visszahúzódtak az árnyékba, vagy csak egyszerűen szenderegtek a kánikulában. Így igazán jó képek elkészítésére nem is akadt mód.

Mindezek alapján arra a következtetésre jutottam, hogy ha valaki állatokat szeretne fényképezni az állatkertben, jobban jár, ha egyedül, egy kellemesen hűvös, hétköznap keresi fel az intézményt, nem otthon felejtve a polárszűrőt, ami jól jön az üvegfelületeknél. Ha viszont csak egy kellemes kikapcsolódásra vágyik, egy kis sétára, az állatok között, felejtse otthon a gépet, vagy csináljon képeket a családról, és adja át magát a látnivalóknak, közös szórakozásnak.

 

Megjelenés: 2011. szeptember 05. 08:00 | Szerző: Csoki

Kategória: Pár mondatban

« vissza

Hozzászólások
Az oldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadod ezt. Részletek Értem